Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva výboru ČBF

2. 12. 2010

 Vážení přátelé,

důležitou součástí slibovaných předvolebních změn ve vedení České basketbalové federace byla komunikace směrem k basketbalovému hnutí u nás. V prvních měsících působení nového výboru ČBF (dále jen „Výbor“) tomu tak nebylo, za což se Vám omlouváme. Od dnešního zasedání Výboru je naším záměrem Vás pravidelně informovat o základních bodech našich jednání.

Úvod dnešní schůze byl věnován projednání stavu situace organizačních příprav Mistrovství světa v basketbalu žen 2010. Z oblasti sportovní, Jan Ulrych za SBT informoval ostatní členy Výboru o faktu, že do výběrového řízení na post hlavního trenéra ženské reprezentace se k včerejšímu datu přihlásilo celkem 14kandidátů, z toho 12 zahraničních. Konečný návrh obsazení postu hlavního trenéra přednese Jan Ulrych na příštím zasedání Výboru dne 19.10.2009.

Za účelem zjištění situace v basketbalovém hnutí v regionech se výbor ČBF rozhodl pozvat zástupce oblastních výborů na společné setkání v měsíci listopadu 2009. Přesný termín setkání bude upřesněn generálním sekretářem ČBF Milošem Pražákem.

Výbor též projednal koncepci a obsah informačního systému a webových stránek ČBF, kdy byl odsouhlasen směr webových stránek jako informačně faktického média.

 Zdeněk Bříza a Ladislav Jirsa přednesli koncept charitativní akce „Každý koš pomáhá“  pro ročník 2009/10, do kterého se zapojí staronově týmy Ženské basketbalové ligy a poprvé v historii se akci rozhodla podpořit i Česká asociace basketbalových rozhodčích.